Architectenbureau Stijn Creten
Architectenbureau Stijn Creten

Renovatie notarishuis Tienen
Verbouwing / renovatie + Totaal interieur opdracht
Periode : 2011 - 2014

Architectenbureau Stijn Creten, zicht vanop de tweede verdieping van het oude notarishuis te Dr. J. Geensstraat, naar de Grote Markt van Tienen. Op de achtergrond is de kerktoren van O.L.V.-ten-Poel kerk te zien.

Dit notarishuis in het stadscentrum valt op door zijn charmante voorgevel, en zijn imposant volume. De renovatie levert twee entiteiten op. Het gelijkvloers bevat een kantoorwoonst met stadstuin. De duplexwoonst heeft een dakterras dat uitkijkt over de stad.
Het bestaande volume werd met respect behandeld. Binnen werd creatief omgegaan met de bouwtechnische gegevens. De constructieve elementen die werden behouden, kregen een plaats in de herinrichting. Knelpunten werden omgebogen naar zinnenprikkelende belevingen.
Door het nachtgedeelte van de duplexwoonst op de eerste verdieping te plaatsen, en de leefruimte boven, kan het geheel zonder ingreep omgevormd worden tot één ruime gezinswoning.

27-28.09.2014 : Bezoek ons op tijdens het open huizenweekend van Mijn Huis Mijn Architect. Meer info op deze website.

25.05.2014 : Bezoek ons op de Vlaamse Renovatiedag. Meer info op deze website.

01.05.2014 : Tienen Actueel zet architect Stijn Creten in de kijker als ondernemer van de maand, naar aan leiding van de Vlaamse Renovatiedag. Het artikel kan hier gelezen worden.


Veel van onderstaande foto's zijn van de hand van Kris Van de Sande.


Toestand vóór aanvang van de werken.


Toestand tijdens de werken.