Architectenbureau Stijn Creten
Architectenbureau Stijn Creten

'laggevelhoeve' Lubbeek
Vernieuwbouw van een oude hoeve.

Aanvang project :
2011

Fase :
Afwerking

Een bestaande hoeve heeft de vervaldatum van renoveerbaarheid overschreden. In de plaats ervan wordt een nieuwe woning opgetrokken, in de geest van de oude langgevel, maar met een visie op modern comfort. Dit ontwerp vormt een kruising tussen antiek en modern. De woonst behoudt een klassieke look, door de gebruikte materialen. Het moderne spreekt door de hoge raampartijen, voornamelijk de open westgevel die uitkijkt op de groen vallei die zich achter de woonst uitstrekt.
Het concept vertegenwoordigt zich in het grondplan, waarbij beide uitbouwen niet als aanhangsels behandeld worden. De lijn van de buitengevels wordt binnen de woning doorgetrokken als de grens tussen leefruimtes en secundaire ruimtes.


hoeve

hoeve

hoeve

hoeve

hoeve

hoeve

hoeve



De voormalige hoeve, omgeven door het groen.


Het nieuwe grondplan gelijkvloers.